Skořicová granola s pomerančem

Ahoj, v dnešním článku vám opět ukážu jeden tip na jedlý vánoční dárek. Tentokrát ale nebudeme nic nakládat, takže výrobu můžete nechat klidně až na víkend před Vánoci. Ukážu vám návod na to, jak si doma vytvořit granolu, která vám i díky skořici krásně provoní byt.

Budeme potřebovat: 300 g ovesných vloček, 2 čajové lžičky kokosového oleje, 1 polévkovou lžíci medu, šťávu z jednoho pomeranče, hrst a půl plátkových mandlí, hrst vlašských ořechů, skořici, špetku soli, křížaly

Tento návod je opravdu velmi jednoduchý. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Hluboký plech si vyložíme pečicím papírem a na něj si nasypeme vločky. IMG_7499

Dále přisypeme mandle a vlašské ořechy. Pořádně to smícháme dohromady. IMG_7500

Do směsi přidáme skořici a špetku soli a opět promícháme. IMG_7501

Do hrnečku či misky si dáme 2 čajové lžičky kokosového oleje a 1 polévkovou lžíci medu. Necháme to společně roztát v mikrovlnce.

Mezitím si vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče a po vyndání rozehřátého oleje a medu z mikrovlnky do ní šťávu přimícháme. Tahle směs bude fungovat jako takové lepidlo. IMG_7497

Nakonec jen smícháme sypkou směs tou „lepivou“. Poměr těchto částí si můžete samozřejmě upravit podle sebe, čím víc bude té lepivé části, tím křupavější výsledná granola bude. Potom to jen strčíme do trouby, jejíž teplotu stáhneme na 160°C. Pečeme cca 5 minut a pak kontrolujeme, aby se nám granola nepřipekla. IMG_7505

Po upečení ještě můžeme přidat sušené ovoce nebo kokosové lupínky. Pozor, je opravdu důležité to přidat až nakonec, aby se vám to v troubě nespálilo a neztvrdlo. IMG_7508

Doufám, že se vám tento recept líbil a třeba i vy někoho obdarujete právě granolou.

marta


1 komentář: „Skořicová granola s pomerančem

Napsat komentář