Ahoj, v dnešním článku vám opět ukážu jeden tip na jedlý vánoční dárek. Tentokrát ale nebudeme nic nakládat, takže výrobu můžete nechat klidně až na víkend před Vánoci. Ukážu vám návod na to, jak si doma vytvořit granolu, která vám i díky skořici krásně provoní byt.
Budeme potřebovat: 300 g ovesných vloček, 2 čajové lžičky kokosového oleje, 1 polévkovou lžíci medu, šťávu z jednoho pomeranče, hrst a půl plátkových mandlí, hrst vlašských ořechů, skořici, špetku soli, křížaly
Tento návod je opravdu velmi jednoduchý. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Hluboký plech si vyložíme pečicím papírem a na něj si nasypeme vločky.
Dále přisypeme mandle a vlašské ořechy. Pořádně to smícháme dohromady.
Do směsi přidáme skořici a špetku soli a opět promícháme.
Do hrnečku či misky si dáme 2 čajové lžičky kokosového oleje a 1 polévkovou lžíci medu. Necháme to společně roztát v mikrovlnce.
Mezitím si vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče a po vyndání rozehřátého oleje a medu z mikrovlnky do ní šťávu přimícháme. Tahle směs bude fungovat jako takové lepidlo.
Nakonec jen smícháme sypkou směs tou „lepivou“. Poměr těchto částí si můžete samozřejmě upravit podle sebe, čím víc bude té lepivé části, tím křupavější výsledná granola bude. Potom to jen strčíme do trouby, jejíž teplotu stáhneme na 160°C. Pečeme cca 5 minut a pak kontrolujeme, aby se nám granola nepřipekla.
Po upečení ještě můžeme přidat sušené ovoce nebo kokosové lupínky. Pozor, je opravdu důležité to přidat až nakonec, aby se vám to v troubě nespálilo a neztvrdlo.
Doufám, že se vám tento recept líbil a třeba i vy někoho obdarujete právě granolou.
1 komentář: „Skořicová granola s pomerančem“