Potěšení do studeného počasí

Čauky všem!

Trouba udělá v kuchyni vždycky trochu tepleji a sladké zase dokáže skvěle pohladit po duši, takže pokud si chcete studený víkend tímto způsobem zpříjemnit, přináším inspiraci na jablečné řezy.

Připravte si:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 a 1/4 hrnku cukru krupice
  • 4 střední jablka
  • 1 a 1/2 prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 2 PL kakaa
  • 8 – 10 lžic oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 4 lžíce rumu
  • tuk, hrubá mouka do pekáčku
  • nastrouhaný kokos
  • 6 PL moučkového cukru
  • 1 KL tuku
  • 3 PL horké vody

IMG_0859

 

Jak na to?

1) Ještě než se pustíte do přípravy řezů, předehřejte si troubu na 180°C.

2) Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

3) Do mouky smíchané s práškem do pečiva postupně přidávejte cukr, již připravená jablka, vejce, olej (10 PL mi přišlo hodně, proto jsem dala méně a podle potřeby kdyžtak přidala 🙂 ), mléko a rum.

4) Všechno důkladně promíchejte.

5) Pekáček nebo plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou.

6) Těsto opatrně nalijeme do pekáčku a strčíme do trouby.

7) Pečeme cca 30 minut.

Po upečení necháme vychladnout a po vychladnutí si připravíme polevu:

  • Všechny suroviny mícháme na mírném plameni do té doby, než se tuk rozpustí a poleva spojí.

 

Ještě teplou polevu nalijeme na upečený korpus, rozetřeme a hned posypeme kokosem, který se díky polevě krásně přilepí 😀

IMG_0854

 

Dobrou chuť!

  • Podávat můžete s mlékem a věřte mi, že jakmile korpus nakrájíte, řezy zmizí a všichni se budou jenom oblizovat 🙂

IMG_0858IMG_0846IMG_0853

 

miska

 

P.S.: Recept jsem nevymyslela sama, ale díky hrníčkové kuchařce ho mohla vyzkoušet, a protože nám opravdu zachtunal, rozhodla jsem se ho sdílet dál 😛


Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s