Ahoj, po dlouhé době vás vítám u nového článku. Omlouváme se za naší dlouhou neaktivitu, ale jednoduše byly jiné věci, které pro nás byly přednější. No ale teď už k dnešnímu článku. Ukážu vám, jak si připravit jednoduchou arašídovo-kokosovou omáčku, která je i veganská, ale pokud máte rádi maso, tak si ho tam můžete jednoduše přidat.
Na omáčku budeme potřebovat: 2 mrkve, cibule, 2cm zázvoru, hrst solených arašídů, 200ml kokosového mléka, rýžové nudle, kari koření, olej, jarní cibulka
Nejprve si nakrájíme najemno cibuli. Mrkve si oškrábeme a nakrájíme na plátky (můžeme i na nudličky, ale kostičky nedoporučuju, je lepší když jsou kousky tenčí). Také si nadrobno nakrájíme zázvor.
Na pánev si nalijeme trošku oleje. Po chvilce přidáme cibuli a necháme ji změknout. Pak přidáme mrkev a zázvor, necháme chvíli restovat a potom podlijeme vodou.
Po změknutí mrkve na pánev přisypeme kari koření a rozmícháme.
Do směsi nalijeme kokosové mléko z plechovky a necháme probublávat.
Vezmeme si hrst arašídů a rozmixujeme. Tyčový mixér není úplně ideální, pokud máte jiný, tak vemte ten. Cílem je rozdrtit arašídy na jemný prášek, takže pokud máte naopak hodně výkonný mixér, tak pozor, ať je nerozmixujete na máslo.
Rozmixované arašídy přidáme do směsi a pořádně rozmícháme. Ony to pěkně zahustí a tím pádem již není potřeba přidávat žádnou mouku.
Celé to můžeme ještě dosolit, ale podle mě to není potřeba, protože ty arašídy to osolí dostatečně.
Uvaříme si rýžové nudle a můžeme servírovat. Nudle si dáme do hlubokého talíře, na ně nalijeme omáčku a můžeme ještě dozdobit jarní cibulkou nebo třeba sezamovými semínky. Dobrou chuť!
Doufám, že se vám tento recept na jednoduché ale přitom výborné jídlo líbil a že ho také zkusíte.