Čokoládové dárky na poslední chvíli

Ahoj, vítám vás u mého posledního článku letošního adventního kalendáře. To to ale uteklo, co? No a protože Štědrý den je už opravdu za dveřmi, tak jsem si pro vás připravila tipy na dárky na poslední chvíli. Všechny jsou vyrobené z čokolády a velmi jednoduché na výrobu.

První věcí, kterou jsem vyráběla byla domácí bonboniéra. Budete potřebovat jen krabičku od nějaké jiné bonboniéry ( já použila od Toffifee), více druhů čokolád (bílou, mléčnou, hořkou) a nějaké zdobení.

Jednu čokoládu si dáme rozpustit do vodní lázně. Aby byla čokoláda tekutější, můžete k ní přidat trochu kokosového oleje. Po rozpuštění čokoládu přelijeme do formy. Nelijte tam tu čokoládu ale úplně horkou, jinak se vám ta forma zdeformuje. Potom si stejným způsobem rozehřejeme další čokolády a přilijeme na tu první. Nakonec už jen stačí čokoládu posypat zdobením, já použila cukrové vločky. IMG_7511IMG_7512IMG_7515IMG_7516

Dalším mým tipem jsou čokoládové lžičky, díky kterým vytvoříte horkou čokoládu během chvilky. Na ty budeme potřebovat: čajové lžičky, čokoládu a zdobení.

Čokoládu si opět rozehřejeme. Potom ji nalijeme na připravené lžičky. Čokoládu ale nerozehřejte úplně, protože pak to z těch lžiček teče. Stejně jako u bonboniéry můžete i lžičky posypat zdobením. Naplněné lžičky dejte buď do lednice nebo na balkón, aby čokoláda rychleji zatuhla a tím pádem byla menší pravděpodobnost, že vám steče. IMG_7558

A posledním čokoládovým dárkem, který je vlastně úplně nejjednodušší jsou preclíky v čokoládě. Nejlepší je použít preclíky nesolené, ale ty já bohužel nesehnala, a tak jsem použila solené.

I tento „recept“ začíná rozehřátím čokolády. Můžete samozřejmě použít jak bílou, tak mléčnou či hořkou. Já si vybrala mléčnou. Po rozpuštění do čokolády vložte pár preclíků, pořádně obalte a pomocí vidličky vyndejte na talíř s potravinářskou fólií. Potom jen stačí nechat vychladnout a následně vložit do lednice, aby čokoláda pořádně ztvrdla. IMG_7555IMG_7513IMG_7557

A nakonec tu pro vás mám jeden tip. V misce z vodní lázně vám zbyde ještě trochu čokolády, tak do ní vlijte mléko, chvilku ohřejte a výborná horká čokoláda je na světě.

Doufám, že se vám můj poslední adventní článek líbil a třeba se inspirujete. Užijte si Vánoce a zase u dalšího článku v roce 2020.