Nakládané hermelíny

Krásný den, dnes vám opět přináším nápad na jedlý dárek. Nakládané hermelíny jsou výborným dárkem, který určitě potěší, já ho dávala tátovi už několikrát a nikdy nezklamal.

Co budeme potřebovat: tři sýry s bílou plísní (já používám ty nejlevnější, což nejsou hermelíny, ale jinak by se to strašně prodražilo), jednu velkou nebo dvě malé cibule, nakládané beraní rohy nebo feferony, bobkový list, nové koření, celý pepř, sladkou papriku, slunečnicový olej a uzavíratelnou sklenici IMG_7100 (2)

A jaký je postup?

Sýry si podélně překrojíme napůl. Můžete je samozřejmě nakrájet i na menší kousky, ale mě se osvědčilo, že takhle je to nejlepší. Cibuli nakrájíme na kolečka.

A můžeme začít vrstvit do sklenice. Naspod je nejlepší dát beraní roh nebo feferonku, aby se vám sýr nepřilepil na dno. A poté už jen stačí vrstvit sýr, cibuli, beraní rohy a prokládat to bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Je dobré to trochu umačkat,aby se toho tam vešlo co nejvíc a nemuselo se tam dávat tolik oleje. IMG_7104 (2)

Po zaplnění celé sklenice si připravíme slunečnicový olej, který smícháme se sladkou paprikou, a zalijeme jím sklenici až po okraj. Důležité je sklenici pořádně utáhnout, aby olej nevytekl. IMG_7106 (2)

A teď už stačí jen hermelíny nechat přibližně týden uležet a můžete podávat. Doba uležení samozřejmě záleží na velikosti sýrů, ale mně se osvědčil právě týden, protože jinak se sýry začnou až moc roztékat. IMG_7110 (2)

Tak schválně zkuste hermelíny připravit i vy a někoho obdarovat, dá se to zvládnout i na poslední chvíli 😉.


Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s