Dneškem začínají některým z nás letní prázdniny a k těm neodmyslitelně patří horko a každý z nás se jistě rád osvěží zmrzlinou. A já Vám teď dám 3 nápady na domácí zmrzlinu.
Uděláme si kokosovou, kakaovou a ovocnou z marmelády, tak jdeme na to.
Na kakaovou zmrzlinu budeme potřebovat:
Tvaroh
Bílý jogurt
Granko
Kolik tam jaké přísady dáte, záleží jen na množství, na jaké množství zmrzliny to chcete mít 🙂
1. Do misky si dáme všechny přísady, nejprve tvaroh, potom granko, množství poznáte pouze podle chuti, takže ochutnávání je třeba 😛 (samozřejmě taky podle barvy směsi, ale to není taková zábava) a bílý jogurt přidáme až nakonec, jelikož jeho množství zvolíme podle toho, jak moc je směs třeba zředit.
2. Teď to všechno zamícháme a ochutnáme, které ingredience je třeba ještě přidat.
3. A první várku máme hotovou a jdeme na druhou 🙂
Na ovocnou zmrzlinu z marmelády budeme potřebovat:
Tvaroh
Bílý jogurt
Marmeládu (nejlépe malinovo-rybízovou)
Tak a teď už jdeme na to 😀
1. Do misky si opět dáme všechny přísady, nejprve tvaroh, potom marmeládu, množství znovu poznáte pouze podle chuti, takže ochutnávání je opět na denním pořádku 😛 a bílý jogurt přidáme až nakonec, jelikož jeho množství zvolíme podle toho, jak moc je směs třeba zředit.
2. A znovu přichází míchání, obzvláště marmeládu musíme pořádně dostat do celé směsi a zase ochutnáváme, abychom věděli, kolik čeho je třeba ještě přidat 😀
3. A je to! Tak jdeme na poslední 😛
Kokosová zmrzlina je nejnáročnější, budeme na ni totiž potřebovat dokonce 4 ingredience:
Tvaroh (pro změnu 🙂 )
Bílý jogurt (taky novinka, že ? 😛 )
Kokos
Med (např. pampeliškový)
1. Do misky si pro změnu dáme všechny přísady, nejdříve tvaroh, poté kokos, ale je třeba s ním trochu šetřit, aby to moc nekřupalo, a protože kokos není sladký, je třeba dosladit směs medem, nejlépe tekutějším, například pampeliškovým, jako já, množství znovu poznáte pouze podle chuti, takže ochutnávání je opět na denním pořádku 😛 a bílý jogurt přidáme až nakonec, jelikož jeho množství zvolíme podle toho, jak moc je směs třeba zředit.
2. Opět zamícháme a POZOR!, obzvláště med je potřeba hodně zamíchat, a to poznáme, jak jinak než hlavně podle chuti 😀
3.A vše je připraveno! Teď jdeme plnit směsky do „formiček“.
Tyhle „formičky“ mám z Tescomy a dostala jsem je už před rokem, ale stále je mají: http://www.tescoma.cz/tescoma-pro-deti/detske-stolovani/bambini/668220-tvoritka-na-zmrzlinu-bambini-6-ks?show%5Bmiddle%5D=video&show%5Bbottom%5D=catalog.
Do „formiček“ to už jenom lžičkou naplníme, dáme do držáčku, vložíme do ledničky a další den už si můžeme pochutnávat na domácích zmrzlinách. A pro jednoduší sundání „formičky“ ji na chvíli můžete strčit pod teplou vodu, pak už to jde raz dva XD
Doufám, že pokud tyto zmrzliny vyzkoušíte, budou Vám chutnat a přinesou to správné osvěžení 😀
… Tak čau příští středu …
P.S.: Kdo si nechce kupovat „formičky“, může směsku zmrazit v mističce, a pak zmrzku vyjídat lžičkou 😉
Rozmixovaný meloun, lehce dosažený moučkovým cukrem (dle vyzrálosti) je naprosto luxusní zmrzka! Doporučuji vyzkoušet! Kačka
To se mi líbíTo se mi líbí
Jj určitě musím ochutnat. Díky za další tip 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
M.
To se mi líbíTo se mi líbí