Zeleno i na talíři

Jaro za chvíli skončí, tak by to chtělo si ho ještě pořádně užít. Ovšem chápu, že ne všichni mají tolik času, aby si mohli jít jen tak sednout do parku nebo se vypravit na procházku, a tak přicházím s receptem, pomocí kterého se Vám zazelená jaro i na talíři.

Recept na tuto Špenátovou polévku není nijak náročný a o to je lepší.

A co budeme potřebovat?

300 g mražených špenátových listů

2 lžíce másla

2 lžíce olivového oleje

1 cibule

200 ml mléka

250 ml sladké smetany

250 ml bujónu z kostky

3 stroužky česneku

pepř

sůl

(kefír)

Nakrájejte si cibuli a tu následně zpěňte na másle s olejem. Přidejte povolený špenát, podlijte bujónem (1 kostku masoxu rozpusťte v 250 ml vroucí vody) a mlékem. Přiveďte k varu a ochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Nechte vychladnout a po vychladnutí rozmixujte do hladka, přidejte smetanu a nechte prohřát. Nakonec můžete polévku při servírování dozdobit šlehačkou či kefírem (jako já na fotkách, protože jsem doma nic podobného kromě plesnivého bílého jogurtu nenašla, ale ve výsledku to bylo moc dobré 🙂 )

Tuto polívku vařila moje maminka a hrozně nám zachutnala hlavně díky její jemné a mírně nasládlé chuti, akorát záleží na zředění jestli je to krém či tekutá polévka.

P1130543


5 komentářů: „Zeleno i na talíři

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s