Jaro za chvíli skončí, tak by to chtělo si ho ještě pořádně užít. Ovšem chápu, že ne všichni mají tolik času, aby si mohli jít jen tak sednout do parku nebo se vypravit na procházku, a tak přicházím s receptem, pomocí kterého se Vám zazelená jaro i na talíři.
Recept na tuto Špenátovou polévku není nijak náročný a o to je lepší.
A co budeme potřebovat?
300 g mražených špenátových listů
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
200 ml mléka
250 ml sladké smetany
250 ml bujónu z kostky
3 stroužky česneku
pepř
sůl
(kefír)
Nakrájejte si cibuli a tu následně zpěňte na másle s olejem. Přidejte povolený špenát, podlijte bujónem (1 kostku masoxu rozpusťte v 250 ml vroucí vody) a mlékem. Přiveďte k varu a ochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Nechte vychladnout a po vychladnutí rozmixujte do hladka, přidejte smetanu a nechte prohřát. Nakonec můžete polévku při servírování dozdobit šlehačkou či kefírem (jako já na fotkách, protože jsem doma nic podobného kromě plesnivého bílého jogurtu nenašla, ale ve výsledku to bylo moc dobré 🙂 )
Tuto polívku vařila moje maminka a hrozně nám zachutnala hlavně díky její jemné a mírně nasládlé chuti, akorát záleží na zředění jestli je to krém či tekutá polévka.
Vyzkousim, az se vratim z cest. Uz se mi sbihaj sliny. 🙂
To se mi líbíTo se mi líbí
Věř mi, mají na co 🙂 A až to zkusíš, napiš mi, jak to dopadlo 🙂
M.
To se mi líbíTo se mi líbí
Tak už se na ní zase chystám, doufám, že i zítra k večeři bude chutnat!!
To se mi líbíTo se mi líbí
Určitě jo ;-);-);-)
M
To se mi líbíTo se mi líbí